عوارض پرخوري





يکي از عوارض پرخوري و خوردن بيش از حد آجيل و غذاهاي پر چرب آماده در تعطيلات و سفرهاي ، خطر ابتلا به چاقي و ديابت در افرادي که فرد از آن آگاهي ندارد است.
مطالعاتي که برروي غذاهاي آماده و ميزان چاقي افراد در ايران صورت گرفته نشان مي دهد که تغيير عادت هاي غذايي و شيوه زندگي باعث بروز چاقي در بين افراد شده است و علاوه بر نوع تغذيه که به سمت غذاهاي پرکالري سوق يافته، مشکلات فکري مردم در چاقي و اضافه وزن افراد موثر است.
در چند سال اخير به علت رواج مواد غذايي ناسالم و فرهنگ سازي غلط تغذيه اي در کشور، مانند غذاهاي ساندويچي از جمله fastfood پرچربي و با کالري بالا در کنار عدم ورزش، حدود 30 درصد از مردم ايران را با افزايش وزن همراه کرده که 10 درصد از اين افراد مبتلا به چاقي بيمارگونه مي شوند.
تعريف ساده چاقي افزايش توده چربي بدن است و تعريف دقيق تر آن افزايش توده چربي بدن، بيش از حد طبيعي مي باشد و سندرم متابوليک که پيشتر به آن با نام سندرم ايکس ياد مي کردند مجموعه اي است از چربي خون و ازدياد فشار خون وديابت نوع دوم که زمينه ساز آن چاقي شکمي است. توده چربي شکمي (مرکزي ) باعث تغيير فعاليت گيرنده هاي انسوليني شده که منجر به افزايش قند خون و در نتيجه ديابت مي شود.
از آن جا که ريشه اين نوع ديابت افزايش چربي شکمي است و اين نوع چاقي در آقايان شايع تر است به همين خاطر مردان بيشتر از زنان مبتلا به اين سندرم مي شوند.
پرهيز از صرف غذا به همراه نوشابه که حدود 10 تا 12 درصد آن قند است. اصلاح عادت هاي ماندگار غلط (تغيير رفتارهاي مرتبط با چاقي) از جمله تند غذا خوردن، صرف غذا همراه با انجام فعاليت هاي ديگر نظير تماشاي تلويزيون ، آوردن ظرف اصلي غذا سر سفره، با قاشق هاي بزرگ و در بشقاب هاي بزرگ غذا خوردن در کمک به رفع چاقي موثر است.
عضو مرکز تحقيقات ديابت و چاقي اروپا و دانش آموخته فوق دکتراي داروسازي از آلمان در اين زمينه مي گويد:براي جلوگيري از بروز چاقي در هر وعده غذايي بايد از گياه "شنبليله " استفاده کرد.
دکتر " اکبر کهرنگ بهشتي " در سفر به شهرکرد در گفت وگويي اختصاصي افزود: چاقي و ديابت براي کشور مخارج بسيار بالايي را به همراه دارد و بايد از بروز اين بيماري در بين افراد با از طريق مصرف دارو يا از طريق تغذيه صحيح جلوگيري کرد.
وي تصريح کرد:ديابت در زنان باردار به صورت لحظه اي و دوره اي است و راه درمان آن تغذيه صحيح است و زنان باردار کمتر از مواد پرچرب و آجيل و شيريني استفاده کنند.
به گفته وي،مردم در تعطيلات و سفرهاي از خوردن مواد چرب و شيريني ها بيش از اندازه خودداري کنند و داروهاي گياهي استفاده کنند.
وي گفت:استفاده از گياه داروي "جي سينگ "در کاهش قند خون و ديابت و چاقي موثر است اما چون در ايران اين محصول فراوان نيست از شنبليله به عنوان داوري گياهي جايگزين استفاده کنند.
منبع:www.jamejamonline.ir